Hírek szűrése forrás szerint:
Összes || bonumtv.hu || magyarkurir.hu || Keresztény Élet ||
magyarkurir.hu
Megfordul egy élet - Széles összefogással segített a Győri Egyházmegyei Karitász Pázmándfaluban

magyarkurir.hu
[2023-09-21 11:16:00]

Bán Kálmán kétgyermekes családapa nem jelentkezett a segítségért - a Győri Egyházmegyei Karitász talált rá személyes jelzés alapján. Ahogy mondja, eleinte magának sem vallotta be, hogy támogatásra szorul. Mivel nemrég egyedül maradt két lányával, nehezen tudja komfortosabbá tenni pázmándfalui otthonukat.
Tovább...

magyarkurir.hu
A kiszolgáltatott gyerekekért - Ferenc pápa videoüzenetet küldött a Clinton Alapítvány találkozójára

magyarkurir.hu
[2023-09-21 10:27:00]

Ferenc pápa szeptember 18-án délután élő videó-összeköttetés útján felszólalt a Clinton Globális Kezdeményezés (CGI) New York-i rendezvényén. Arra kérte a jóakaratú embereket, hogy keressék a közjót, különösen a kiszolgáltatott gyermekek érdekében, akikről még a legsötétebb időkben is gondoskodni kell.
Tovább...

magyarkurir.hu
Tanényitó vecsernyét tartottak a miskolci roma diákotthonban

magyarkurir.hu
[2023-09-21 09:43:00]

Tanévnyitó vecsernyén vettek részt a Miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium lakói szeptember 13-án. Az imádságot Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök, Juhász Géza első helynök, Bak László kántor és Makkai László, a kollégium igazgatója együtt tartotta.
Tovább...

magyarkurir.hu
Serbakow Tibor ötvösművész munkáiból nyílt kiállítás a bátai Szent Vér-kegyhelyen

magyarkurir.hu
[2023-09-21 09:18:00]

Az egyházi képzőművészeti alkotásokat felvonultató Ars Sacra Fesztivál szeptember 16-án nyitotta meg kapuit Pécsett, ahol előbb könyvtári látogatásba kapcsolódhattak be, majd levéltári kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők. A bátai kegyhelyen Serbakow Tibor pécsi ötvösművész, a Szent Vér-ereklye tartójának készítője szakrális témájú ötvöstárgyaiból nyílt kiállítás a bazilikában.
Tovább...

magyarkurir.hu
Korszerűsítik a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola két épületét

magyarkurir.hu
[2023-09-21 08:32:00]

Utolsó szakaszához ért az Apor Vilmos Katolikus Főiskola váci campusának korszerűsítése, amelynek részeként a főépület és a Szent Miklós téri épület új fűtési rendszert és napelemeket kapott, a következő hónapokban pedig a nyílászárók felújításával, cseréjével folytatódnak a munkálatok. A felújításról szeptember 15-én tartottak sajtótájékoztatót.
Tovább...

magyarkurir.hu
A szatmári egyházmegye ifjúsági találkozóját rendezték Krasznabélteken

magyarkurir.hu
[2023-09-21 07:47:00]

Szeptember 16-án Krasznabélteken tartották a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúsági találkozóját, amelyre 25 plébániáról 180 fiatal érkezett. A nap mottóját a lisszaboni világifjúsági találkozótól kölcsönözték a szervezők: ,,Mária felkelt, és sietve útnak indult" (Lk 1,39). A találkozón Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök mutatott be szentmisét.
Tovább...

magyarkurir.hu
A Veszprémi Főegyházmegye lett a hévízi Brunszvik Teréz Óvoda fenntartója

magyarkurir.hu
[2023-09-21 07:00:00]

Szeptember elseje óta a Veszprémi Főegyházmegye fenntartásában működik a hévízi Brunszvik Teréz Napközi Otthonos Óvoda. Az első tapasztalatok kedvezőek, a nevelési év zökkenőmentesen indult - állapította meg Udvardy György veszprémi érsek és Papp Gábor, Hévíz polgármestere legutóbbi találkozásuk alkalmával.
Tovább...

magyarkurir.hu
Miért ne vitázhatnánk egymással? - Samuel Lauras trappista apát és az érett katolicizmus

magyarkurir.hu
[2023-09-21 06:02:00]

Szeptember 22-én harmadik alkalommal szervez nagyszabású nemzetközi ökumenikus konferenciát a Pannonhalmi Főapátság. Az ebben az évben a béke kérdésének szentelt konferencián mások mellett előadást tart Samuel Lauras, a Novy Dvur-i trappista monostor apátja.
Tovább...

magyarkurir.hu
Útravaló - 2023. szeptember 21., Szent Máté apostol és evangélista

magyarkurir.hu
[2023-09-21 03:01:00]

Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Szeptemberben Sánta János, a Váci Egyházmegye papja ad útravalót.
Tovább...

magyarkurir.hu
Mai evangélium - 2023. szeptember 21. Szent Máté apostol és evangélista

magyarkurir.hu
[2023-09-20 22:01:00]

Hogy örömhírrel induljon minden nap... - Mt 9,9-13
Tovább...

magyarkurir.hu
Senki sem árva - Hálát adtak a harminc éve működő dévai Szent Ferenc Alapítványért

magyarkurir.hu
[2023-09-20 18:57:00]

Mintegy hatezer gyermeknek nyújtott otthont az elmúlt évtizedekben a Szent Ferenc Alapítvány, amelyet harminc évvel ezelőtt alapított Böjte Csaba ferences szerzetes. Ezt ünnepelték meg szeptember 16-án Déván. Az ünnepi szentmisét Urbán Erik ferences tartományfőnök celebrálta, a homíliát Csaba testvér mondta. A közös ünneplést tanévnyitó, számos színes program, műsor, tanúságtétel színesítette.
Tovább...

magyarkurir.hu
"Keresd a békét!" - Első alkalommal vesz részt az Ars Sacra Fesztiválon a Katolikus Tábori Püspökség

magyarkurir.hu
[2023-09-20 18:21:00]

Idén első alkalommal vesz részt az Ars Sacra Fesztiválon a HM Katolikus Tábori Püspökség szeptember 18-22. között Budapesten. Ennek keretében fotókiállításokkal, érdekes beszélgetésekkel és zenei programmal várták az érdeklődőket a püspökség épületében szeptember 18-án.
Tovább...

magyarkurir.hu
Megjelent az Új Ember 2023. szeptember 24-i száma

magyarkurir.hu
[2023-09-20 17:48:00]

Az Új Ember idei harminckilencedik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe, mely elérhető a templomokban, az újságárusoknál, és előfizethető szerkesztőségünk terjesztési osztályán.
Tovább...

bonumtv.hu
Hírek Rómából - Gotovskiy Vivien

bonumtv.hu
[2023-09-20 17:37:26]

Viviennel a Szentatya hétvégién esedékes Marseille-i útjáról beszélgettünk, valamint arról, hogy október elején kezdődik a szinódus Rómában.

A Hírek Rómából – Gotovskiy Vivien bejegyzés először KATOLIKUS.TV-én jelent meg.


Tovább...

magyarkurir.hu
Főpásztori látogatás a kaposvári hajléktalangondozási központban

magyarkurir.hu
[2023-09-20 17:00:00]

Szeptember 16-án, az Ars Sacra Fesztivál kaposvári programsorozatának keretében Varga László megyéspüspök látogatott el a Nyitott Kapu Hajléktalan Gondozási Központba. A főpásztort elkísérték az ÉLSZ imacsoport tagjai és barátai, akik zenével, prózával és szeretetvendégséggel készültek az alkalomra.
Tovább...

bonumtv.hu
Önkéntesként a világifjúsági találkozón - Pál Éva

bonumtv.hu
[2023-09-20 16:35:50]

Pál Éva Európát képviselve a lisszaboni világifjúsági találkozón – egy fa keresztet vett át Ferenc pápától a záró szentmisén, mellyel a következő találkozóra készülve indul misszióra. A világtalálkozón önkéntesként végzett munkájáról és élményeiről beszélgettünk.

A Önkéntesként a világifjúsági találkozón – Pál Éva bejegyzés először KATOLIKUS.TV-én jelent meg.


Tovább...

bonumtv.hu
"Az élet képlete" - Kohári Rózsa

bonumtv.hu
[2023-09-20 16:34:48]

Könyvbe foglalta egy lelkigyakorlat során kapott indíttatás alapján gondolatait Kohári Rózsa, erről beszélgettünk vele.

A “Az élet képlete” – Kohári Rózsa bejegyzés először KATOLIKUS.TV-én jelent meg.


Tovább...

magyarkurir.hu
Matteo Zuppi bíboros pekingi látogatása után Oroszország ismét kész fogadni Ferenc pápa békekövetét

magyarkurir.hu
[2023-09-20 16:10:00]

Ahogy véget ért Ferenc pápa ukrajnai békemisszióért felelős különleges megbízottja, Matteo Zuppi bíboros háromnapos, szeptember 13-15-ig tartó pekingi látogatása - ahol a külügyminisztériumban találkozott Li Huival, Kína eurázsiai ügyekért felelős különmegbízottjával -, meglepő hírek érkeztek Moszkvából - adta hírül a jezsuita America Magazine honlapja.
Tovább...

magyarkurir.hu
A zarándoklat több, mint a lábak imája - Galga menti élő rózsafüzér a Váci Egyházmegyében

magyarkurir.hu
[2023-09-20 15:41:00]

Immár 10 éve, hogy a Váci Egyházmegye zarándokolni vágyó hívei szeptember elején útra kelnek, hogy együtt imádkozzanak. A Galga menti élő rózsafüzér zarándoklat (GÉZ) még Karácsondi Mihály atya kezdeményezésére indult el 10 évvel ezelőtt. Idén a zarándoklat több mint 70 résztvevője szeptember 9-én hálából ajánlotta fel imáit. Az alábbiakban Klamár Zoltán beszámolóját szerkesztve olvashatják.
Tovább...

magyarkurir.hu
Akár az agyag a fazekas kezében - Cigány közösségek zarándoklata Máriapócson (KÉPRIPORT)

magyarkurir.hu
[2023-09-20 15:21:00]

Lelkigyakorlattal egybekötött zarándoklatra várták Máriapócsra a keresztény cigány közösségeket szeptember 16-17-én. Idén a Nyíregyházi Egyházmegye fogadta házigazdaként a kegyhelyre érkező csoportokat, valamint a cigánypasztorációban tevékenykedő testvéreket és szolgálattevőket az egész ország területéről.
Tovább...

magyarkurir.hu
Első alkalommal rendezték meg az Ágota Labdarúgó Tornát Tass-Alsószenttamáson

magyarkurir.hu
[2023-09-20 15:04:00]

Egyházi és állami fenntartóktól érkező, mintegy 200 gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatal vett részt szeptember első hétvégéjén az Ágota® Alapítvány és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója által megrendezett I. Ágota Labdarúgó Tornán Tass-Alsószenttamáson.
Tovább...

bonumtv.hu
Kutatók éjszakája a Pázmányon - Dr. Fejes János

bonumtv.hu
[2023-09-20 14:54:57]

Dr. Fejes János a Pázmány Péter Katolikus Egyetem bölcsészkara tudományszervezési csoportvezetőjével a szeptember utolsó péntekjén zajló Kutatók éjszakájáról beszélgettünk. Az egyetem 3 kara is izgalmas és érdekes programokkal várja az érdeklődőket. 

A Kutatók éjszakája a Pázmányon – Dr. Fejes János bejegyzés először KATOLIKUS.TV-én jelent meg.


Tovább...

magyarkurir.hu
Ha Isten építi a házat, akkor megépül - Egy év alatt megújult a tűzkárt szenvedett rácalmási templom

magyarkurir.hu
[2023-09-20 14:44:00]

Spányi Antal megyéspüspök mutatott be hálaadó szentmisét Ugrits Tamás pasztorális helynökkel, Kovács Zoltán kanonokkal, Kovács István görögkatolikus parókussal és Szeleczky Csaba plébánossal együtt a felújított rácalmási templomban szeptember 16-án. Az egy éve tűzkárt szenvedett szentély és sekrestye ma ismét teljes szépségében várja a híveket a szent liturgiákon, a közösségi alkalmakon.
Tovább...

magyarkurir.hu
Ferenc pápa Twitter-üzenete szeptember 20-án

magyarkurir.hu
[2023-09-20 14:29:00]

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.
Tovább...

magyarkurir.hu
Külföldön élő magyar katolikusok diaszpóratalálkozója lesz Budapesten

magyarkurir.hu
[2023-09-20 14:22:00]

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Titkársága közleményét olvashatják az alábbiakban a külföldi magyar katolikusok Budapesten sorra kerülő diaszpóratalálkozójával kapcsolatban.
Tovább...

bonumtv.hu
Emlékdombormű Fehér Anna nővér emlékére - Dr. Békeffy Magdolna és Furka Krisztina

bonumtv.hu
[2023-09-20 14:09:01]

Dr. Békeffy Magdolna, a Fehér Anna Nővér Látássérülteket Támogató Alapítvány elnöke, valamint Furka Krisztina, az Anna nővér által alapított intézmény korábbi helyettes vezetője volt a vendégünk annak kapcsán, hogy szeptember 14-én, Anna nővér születésnapján megemlékezést tartottak a Felsővizivárosi Szent Anna templomban. Az ünnepségen megáldották a templom oldalán elhelyezésre került emlékdomborművet, majd sor került a Fehér […]

A Emlékdombormű Fehér Anna nővér emlékére – Dr. Békeffy Magdolna és Furka Krisztina bejegyzés először KATOLIKUS.TV-én jelent meg.


Tovább...

magyarkurir.hu
Ferenc pápa katekézise: Afrika nem kiaknázandó bánya vagy kifosztandó földterület!

magyarkurir.hu
[2023-09-20 13:56:00]

A Szent Péter téren tartott általános kihallgatás keretében a Szentatya folytatta az evangelizáció iránti szenvedélyről, a hívők apostoli buzgóságáról szóló katekézissorozatát szeptember 20-án. Ezúttal Comboni Szent Dánielnek, Afrika apostolának és a misszió prófétájának alakját állította a hívők szeme elé.
Tovább...

magyarkurir.hu
Hála legyen! címmel kiállítás nyílt Vácon, az Ars Sacra Fesztivál keretében

magyarkurir.hu
[2023-09-20 13:09:00]

Szeptember 16-án kezdetét vette az Ars Sacra Fesztivál Vácon is. Az országos rendezvénysorozat keretében magas színvonalú, műfajilag sokszínű művészeti alkotások és produkciók láthatók és hallhatók szeptember 24-ig. A váci megnyitón beszédet mondott Matkovich Ilona polgármester, valamint Marton Zsolt váci megyéspüspök, akik megnyitották a Hála legyen! című kiállítást is.
Tovább...

magyarkurir.hu
Bartholomaiosz konstantinápolyi egyetemes pátriárka hatnapos látogatásra Magyarországra érkezett

magyarkurir.hu
[2023-09-20 12:32:00]

A Pannonhalmi Főapátság meghívására szeptember 20-án, szerdán koradélután hatnapos látogatásra Magyarországra érkezett Őszentsége I. Bartholomaiosz konstantinápolyi egyetemes pátriárka. Ortodox egyházi vezetőként látogatásának középpontjában kifejezetten az ökumenikus és vallásközi párbeszéd, illetve a béke építése áll.
Tovább...

magyarkurir.hu
Ferenc pápa a rogacionista szerzetesekhez: Isten specialistáiként imádkozzatok a hivatásokért!

magyarkurir.hu
[2023-09-20 12:24:00]

Nagykáptalanjuk alkalmából találkozott szeptember 18-án a Szentatya a Jézus Szíve Rogacionista Kongregáció és női águk, az Isteni Buzgóság Leányai Kongregáció tagjaival. Negyedik fogadalmukra emlékeztette őket: Rogate, vagyis kérjetek: imádkozzatok a papi és szerzetesi hivatásokért, és nyújtsátok ki kezeteket a testvérek felé!
Tovább...

magyarkurir.hu
Megnyitotta kapuit a Pázmány Péter Kollégium Budapesten

magyarkurir.hu
[2023-09-20 11:46:00]

Szeptember 14-én délután ünnepélyes keretek között megnyitották Budapest Kőbánya városrészében a Pázmány Péter Kollégiumot, ami a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) első karközi kollégiuma. Az épületet Alessandro Caprioli egyetemi lelkész áldotta meg.
Tovább...

magyarkurir.hu
A hit segített túl a nehézségeken - Nemzetiségi találkozót szervezett a Szombathelyi Egyházmegye

magyarkurir.hu
[2023-09-20 11:02:00]

Találkozóra hívta a Vas és Zala megyében élő nemzetiségeket a Szombathelyi Egyházmegye szeptember 16-ára Vaskeresztesre. A szentmisét követően, amit Székely János megyéspüspök mutatott be, kulturális bemutatón vehettek részt az egybegyűltek.
Tovább...

magyarkurir.hu
Ajándékokat is kap a kilencvenéves móravárosi templom

magyarkurir.hu
[2023-09-20 10:17:00]

Kihelyezték a templom falára, így bárki elolvashatja a móravárosi lelkészség alapító okiratát. Többek között erről beszélgetett Fazakas Attila plébánossal a Délmagyar Csongrád-Csanád megyei hírportál munkatársa, Kiss Anna. Az interjúban az is szóba került, hogy a közösség miként ünnepli meg az idén kilencvenéves Szent Kereszt-templomot.
Tovább...

magyarkurir.hu
A Szűzanya segítőtársunk az élet védelmében - Mária neve-búcsú a váci Hétkápolnánál

magyarkurir.hu
[2023-09-20 09:32:00]

Szeptember harmadik hétvégéjén több mint másfél ezer hívő részvételével tartották meg a váci Hétkápolna kegyhelyen a Mária szent neve napjához kötődő búcsút. A zarándokok szeptember 16-a, szombat délutántól imádkoztak és virrasztottak a kegyhelyen. Vasárnap körmenet indult a váci Nagyboldogasszony-székesegyháztól, amely után ünnepi szentmisét mutatott be Marton Zsolt megyéspüspök a kegyhelyen.
Tovább...

magyarkurir.hu
"Tégy jót!" - Véradást szervezett a Szent István Rádió és Televízió szerkesztősége Egerben

magyarkurir.hu
[2023-09-20 08:47:00]

2016 óta minden ősszel szervez véradást a Szent István Rádió és Televízió "Tégy jót!" mottóval. Idén szeptember 18-án tartották az eseményt a szokásos helyszínen, az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban, ahová rekordszámú véradó érkezett.
Tovább...

magyarkurir.hu
Újra várja a látogatókat a Váci Egyházművészeti Gyűjtemény

magyarkurir.hu
[2023-09-20 07:52:00]

Hároméves szünet után, szeptember 14-én újra megnyitotta kapuit a Váci Egyházművészeti Gyűjtemény. Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott Marton Zsolt váci megyéspüspök, valamint Varga Lajos segédpüspök, az Országos Gyűjteményi Központ igazgatója is, aki a most megnyílt Örökség című kiállítást méltatta. Ezt követően Koncz Kinga, a Váci Gyűjtemény igazgatója mutatta be az épületet.
Tovább...

magyarkurir.hu
Egy-egy kisbusszal gazdagodott három, a Veszprémi Főegyházmegye fenntartásában lévő iskola

magyarkurir.hu
[2023-09-20 07:00:00]

Veszprémben a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola és a Padányi Katolikus Iskola, valamint az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola vezetői egy-egy kisbuszt vehettek át Udvardy György érsektől - adta hírül a Veszprémi Főegyházmegye szeptember 16-án.
Tovább...

magyarkurir.hu
Kim Taegon Szent András áldozópap, Csong Haszang Szent Pál és társaik, koreai vértanúk

magyarkurir.hu
[2023-09-20 04:00:00]

Százhárom koreai vértanúra - papokra, világiakra, felnőttekre, gyerekekre - emlékezik Egyházunk szeptember 20-án.
Tovább...

magyarkurir.hu
Útravaló - 2023. szeptember 20.

magyarkurir.hu
[2023-09-20 03:01:00]

Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Szeptemberben Sánta János, a Váci Egyházmegye papja ad útravalót.
Tovább...

bonumtv.hu
Szeghy Csaba atya gondolatai a szerdai evangéliumról

bonumtv.hu
[2023-09-19 22:20:48]

A Szeghy Csaba atya gondolatai a szerdai evangéliumról bejegyzés először KATOLIKUS.TV-én jelent meg.


Tovább...

magyarkurir.hu
Mai evangélium - 2023. szeptember 20.

magyarkurir.hu
[2023-09-19 22:01:00]

Hogy örömhírrel induljon minden nap... - Lk 7,31-35
Tovább...

magyarkurir.hu
Beszélgetés Udvardy György érsekkel és Loószné Dömötör Enikő főszervezővel a veszprémi KATTÁRS-ról

magyarkurir.hu
[2023-09-19 18:55:00]

A Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) ünnep formájában szeretné bemutatni mindazt a munkát, amit az egyházi közösségekben és intézményekben végeznek a munkatársak vagy az önkéntesek. A három nap találkozásra hív, és lelki, szellemi, szociális feltöltődést kínál.
Tovább...

magyarkurir.hu
A láb visz, a szív hajt és a hit eljuttat a célhoz - Nemzeti katonai zarándoklat Andocson

magyarkurir.hu
[2023-09-19 18:14:00]

Huszonhetedik alkalommal szervezte meg a családi nappal egybekötött nemzeti katonai zarándoklatát a HM Katolikus Tábori Püspökség - idén a Somogy vármegyei Andocson, szeptember 16-án.
Tovább...

magyarkurir.hu
Hivatalosan is megkezdte működését a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye kórházlelkészi szolgálata

magyarkurir.hu
[2023-09-19 17:37:00]

Bábel Balázs érsek 2022 júliusában kezdeményezte a főegyházmegyei kórházlelkészi szolgálat megalapítását; szervezése Huszák Zsolt 2022. augusztus 1-jei vezető kórházlelkészi kinevezésével megkezdődött. Idén szeptember 15-én, a kecskeméti Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvodában tartott ünnepélyes konferencián hivatalosan is kihirdették a szolgálat elindulását.
Tovább...

magyarkurir.hu
Kétszázhuszonöt évvel ezelőtt koronázták meg a csíksomlyói Szűzanya kegyszobrát

magyarkurir.hu
[2023-09-19 16:56:00]

Kétszázhuszonöt éve annak, hogy 1798. szeptember 20-án Batthyány Ignác erdélyi püspök kijelentette: a csíksomlyói Szűzanya szobra csodákról híres és koronára érdemes. A csíksomlyói ferences közösség szeptember 17-én a csíksomlyói kegytemplomban bemutatott szentmiséken emlékezett meg e jeles évfordulóról.
Tovább...

magyarkurir.hu
Konferenciát szerveznek a domonkos nővérek Aquinói Szent Tamás kanonizációjának jubileuma alkalmából

magyarkurir.hu
[2023-09-19 16:11:00]

Aquinói Szent Tamás egyháztanítót hétszáz éve, 1323. július 18-án avatta szentté XXII. János pápa. A domonkos nővérek is szeretnének méltó módon megemlékezni az eseményről: az angyali doktor tanításának kortárs kutatását is bemutató teológiai konferenciát szerveznek október 6-7-én Budakeszin. A konferencia főszervezőjével, Szabó Ráhel nővérrel készített interjút rendtársa, Deák Hedvig OP.
Tovább...

magyarkurir.hu
"Hozzunk áldozatot hitünkért, hivatásunkért!" - Veni Sancte a Győri Egyházmegye hitoktatóinak

magyarkurir.hu
[2023-09-19 15:26:00]

Szeptember 16-án a Győri Egyházmegye hitoktatóinak Venci Sanctéját Veres András megyéspüspök mutatta be. Ezekkel a szavakkal köszöntötte a jelenlévőket: "A székesegyház összes harangjának megkondításával, a pillanat jelentőségének átélésével, szívünk teljes szeretetével, bizalmával és reményével kérjük a gondviselő Isten segítségét az előttünk álló iskolaévhez."
Tovább...

magyarkurir.hu
Kerékpárokat adott át a Katolikus Karitász Kárpátalján

magyarkurir.hu
[2023-09-19 14:41:00]

Újabb kerékpáradománnyal és iskolai felszereléssel támogatta a németországi Szent Erzsébet Egyesület Kárpátalját. A Katolikus Karitász szervezésében megvalósuló akcióban ezúttal a Técsői Magyar Tannyelvű Református Líceum és a viski ukrán iskola diákjai és családjuk kaptak kerékpárt és iskolai felszerelést szeptember 18-án. Ebből az alkalomból elkísértük a Karitászt.
Tovább...

magyarkurir.hu
A magyar és a romániai püspöki konferencia állandó tanácsainak közös közleménye

magyarkurir.hu
[2023-09-19 14:30:00]

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) és a Romániai Katolikus Püspöki Konferencia (CER) állandó tanácsai évente találkozót tartanak. Tavaly Nagyváradon tanácskoztak a püspökök, idén szeptember 18-19-én Győr adott otthont az együttes ülésnek, amelyen részt vettek a püspöki konferenciák titkárai is. Az alábbiakban közös közleményüket olvashatják.
Tovább...

magyarkurir.hu
A kereszt asztalától a gyógyszertár pultjáig - A vatikáni patikusokat fogadta a pápa

magyarkurir.hu
[2023-09-19 13:56:00]

Ferenc pápa szeptember 18-án fogadta az alapításának 150. évfordulójára készülő Vatikáni Gyógyszertár munkatársait. Arra buzdította őket, hogy folytassák a legkiszolgáltatottabbak és a betegek érdekében végzett küldetésüket.
Tovább...

magyarkurir.hu
Csend, közösség, természet - A zarándoktáborok lehetnek a fiatalok megmentői

magyarkurir.hu
[2023-09-19 13:11:00]

61 csoport, valamint több mint ezer diák és vezető vett részt idén az államilag támogatott zarándoktáborokban, melyeknek utolsó csoportja a napokban tért haza.
Tovább...

magyarkurir.hu
Negyven év kegyelméért püspöki liturgián adott hálát a sajóvámosi közösség

magyarkurir.hu
[2023-09-19 12:26:00]

Sajóvámoson még élnek azok az emberek, akik saját kezükkel építették föl Isten hajlékát 1983-ban. A kerek évfordulóra a tetőfelújítást is sikerült a közösségnek megvalósítania. Erre és a templomudvaron megújított nagy keresztre kérték Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök áldását. A hálaadó Szent Liturgiát szeptember 17-én, a Szent Kereszt felmagasztalása ünnepkörében tartották meg.
Tovább...

magyarkurir.hu
Átadták az ópusztaszeri tornatermet

magyarkurir.hu
[2023-09-19 12:14:00]

Szeptember 15-én ünnepélyes keretek között adták át az ópusztaszeri általános iskola közelmúltban épült sportcsarnokát. A 381 millió 800 ezer forintos beruházás része volt még a 41 éve épült iskola nyílászáróinak cseréje, a homlokzat és a padlásfödém hőszigetelése, valamint a fűtési rendszer részleges korszerűsítése. A projekt önkormányzati és egyházi összefogással valósult meg.
Tovább...

magyarkurir.hu
Ferenc pápa Twitter-üzenete szeptember 19-én

magyarkurir.hu
[2023-09-19 11:57:00]

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.
Tovább...

magyarkurir.hu
Trefort Ágoston-díjban részesült Kvanduk Frigyes, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola docense

magyarkurir.hu
[2023-09-19 11:51:00]

Az egyházi felsőoktatás területén végzett munkássága, a filozófia magasszintű oktatása és a keresztény bölcselet művelésével szerzett kiemelkedő érdemei elismeréseként Trefort Ágoston-díjat vehetett át Kvanduk Frigyes, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola docense, a Pécsi Egyházmegye általános helynöke. A díjat szeptember 15-én Budapesten adta át Hankó Balázs államtitkár.
Tovább...

magyarkurir.hu
Nyissuk ki szívünket az öröm, a béke és a szeretet érzésére - Ars Sacra a miskolci székesegyházban

magyarkurir.hu
[2023-09-19 11:08:00]

Szeptember 16-24. között az Ars Sacra fesztivál országos programsorozat vidéki központja Miskolc városa. A Miskolci Egyházmegye székesegyházában szeptember 17-én délután két programmal is készültek, melyek három művészeti ágat, a költészetet, a festészetet és a zenét hívták segítségül a görögkatolikus egyház értekeinek bemutatására.
Tovább...

magyarkurir.hu
Ferenc pápa a Szűzanya oltalmába ajánlotta marseille-i útját

magyarkurir.hu
[2023-09-19 10:50:00]

Szeptember 19-én, kedden reggel Ferenc pápa elhagyta a Szent Márta-házat, és a Santa Maria Maggiore-bazilikába ment, ahol szokásához híven a Salus Populi Romani (a római nép megmentője) Szűzanya-ikon előtt imádkozott, és rábízta közelgő marseille-i apostoli útját. A Szentatya végül visszatért a Vatikánba.
Tovább...

magyarkurir.hu
A lektor- és akolitusszolgálat iránt érdeklődők jelentkezését várják a Váci Egyházmegyében

magyarkurir.hu
[2023-09-19 10:35:00]

A Váci Egyházmegye hívja azokat a férfiakat, akik egyházi szolgálatot szeretnének vállalni lektorként, illetve akolitusként. 2005 óta folyik lektor- és akolitusképzés azzal a céllal, hogy segítsen a keresztény férfiaknak megtalálni, milyen feladatot láthatnak el közösségükben. Számos területen helytállhatnak: imacsoportokat, családos csoportokat vezethetnek, betegeket látogathatnak.
Tovább...

magyarkurir.hu
Dróntámadásban leégett az ukrán karitász lvivi raktára, megsemmisültek a humanitárius segélyek

magyarkurir.hu
[2023-09-19 10:02:00]

Szeptember 19-én reggel 5 órakor a nyugat-ukrajnai Lviv ipari területét orosz dróntámadás érte, amely három raktárépületet, köztük a Caritas-Spes raktárát sújtotta, hatalmas tüzet okozva. A humanitárius segélyek raktára megsemmisült.
Tovább...

magyarkurir.hu
A keresztet nem kell keresni, mert az ránk talál - Keresztmegáldás a szombathely-szőllősi templomnál

magyarkurir.hu
[2023-09-19 09:53:00]

Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén, szeptember 14-én Fekete Szabolcs Benedek szombathelyi segédpüspök szentmisét mutatott be a szombathely-szőllősi Jézus Szíve templomban. A szentmise előtt megáldotta a templom kapujával szemben felállított, sok viszontagságot megélt keresztet.
Tovább...

magyarkurir.hu
Új tagokat iktattak a Máltai Lovagrendbe Gyulafehérváron

magyarkurir.hu
[2023-09-19 09:12:00]

A gyulafehérvári székesegyházban szeptember 17-én ünnepélyes szentmise keretében a Szuverén Máltai Lovagrend tagjaivá avatták Veres Steliant, Kálnoky Mátyást és Kálnoky Vinczét. A jelöltek felesküdtek a hit védelmére, a szegények szolgálatára, és megígérték, hogy vállalják a kihívásokat, feladatokat a rászorulók érdekében. A szentmisét Kovács Gergely érsek mutatta be.
Tovább...

magyarkurir.hu
Bemutatkozik a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye új püspöki titkára és hitoktatási referense

magyarkurir.hu
[2023-09-19 08:29:00]

Németh Istvánt ez év augusztus 15-i hatállyal püspöki titkárnak és egyházmegyei hitoktatási referensnek nevezte ki Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök. Az új püspöki titkárt papi szolgálatának elmúlt öt évéről, tanulmányairól, az egyházmegyei hitoktatással kapcsolatos jövőbeni terveiről, elképzeléseiről kérdezte Kovács Ágnes.
Tovább...

bonumtv.hu
Szentmise a Sziklatemplomból - P. Csóka P. János

bonumtv.hu
[2023-09-19 08:17:20]

A Szentmise a Sziklatemplomból - P. Csóka P. János bejegyzés először KATOLIKUS.TV-én jelent meg.


Tovább...

magyarkurir.hu
A hitvalló egyház mártírjai összekötnek minket - Esterházy János-zarándoknap a felvidéki Alsóbodokon

magyarkurir.hu
[2023-09-19 07:46:00]

Szeptember 16-án, Isten szolgája Esterházy János halálra ítélésének 76. és elhunytának 66. évfordulóján is százak zarándokoltak a róla elnevezett alsóbodoki zarándokközpontba, ahol "A hitvalló egyház mártírjai összekötnek minket" mottóval megrendezett zarándoknap gazdag lelki és kulturális programjai várták az érkezőket.
Tovább...

magyarkurir.hu
Ferenc pápa az olasz csendőrség testületéhez: Önfeláldozó lelkülettel szolgáljatok

magyarkurir.hu
[2023-09-19 07:00:00]

Szeptember 16-án délelőtt az olasz carabinierik testülete, vagyis a csendőrség tisztjei és katonái töltötték meg - családjaikkal együtt - a Szent Péter tér első felét. E rendkívüli kihallgatás oka egy nyolcvan évvel ezelőtt történt tanúságtétel: 1943. április 23-án egy fiatal csendőr-törzsőrmester saját életét ajánlotta fel, hogy kiváltson 22 fiatalt, akiket a nácik hamis vádakkal halálra ítéltek.
Tovább...

magyarkurir.hu
Útravaló - 2023. szeptember 19.

magyarkurir.hu
[2023-09-19 03:01:00]

Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Szeptemberben Sánta János, a Váci Egyházmegye papja ad útravalót.
Tovább...

bonumtv.hu
Tamási József atya gondolatai a keddi evangéliumról

bonumtv.hu
[2023-09-18 22:20:29]

A Tamási József atya gondolatai a keddi evangéliumról bejegyzés először KATOLIKUS.TV-én jelent meg.


Tovább...

magyarkurir.hu
Mai evangélium - 2023. szeptember 19.

magyarkurir.hu
[2023-09-18 22:01:00]

Hogy örömhírrel induljon minden nap... - Lk 7,11-17
Tovább...

magyarkurir.hu
Ferenc pápa a bencés oblátusokhoz: Legyetek tanúságtevő, befogadó keresztények

magyarkurir.hu
[2023-09-18 18:38:00]

Szeptember 15-én fogadta Ferenc pápa a Vatikánban a bencés oblátusok és obláták (a bencés szellemiséget képviselő világi hívek) delegációját, ötödik világkongresszusuk alkalmából. A Szentatya karizmájuk örökségére emlékeztette őket, a kitárt szív befogadó szeretetére, illetve arra, hogy az evangelizáláshoz tanúságtevő keresztényekre van szükség, nem pedig olyanokra, akik mások hibáit keresik.
Tovább...

magyarkurir.hu
Előhozza belőled a legjobbat - Munkafüzet készült a magyarországi pápalátogatás beszédeihez

magyarkurir.hu
[2023-09-18 17:51:00]

Ferenc pápa áprilisi magyarországi látogatása során mondott beszédeiben számos olyan gondolat fogalmazott meg, amelyek ma is fontos útmutatókként szolgálhatnak. A Szentatya üzeneteit hozza közelebb a diákokhoz az Előhozza belőled a legjobbat című munkafüzet, melyet kerekasztal-beszélgetésen mutattak be Budapesten, a Piarista Rend Magyar Tartományának központjában szeptember 18-án.
Tovább...

magyarkurir.hu
A pápa fogadta a Szent Pál leveleit tanulmányozó ökumenikus találkozó résztvevőit

magyarkurir.hu
[2023-09-18 17:05:00]

Ferenc pápa szeptember 14-én találkozott a 26. Páli Ökumenikus Kollokvium résztvevőivel a Vatikánban. Arra buzdította a bibliatudósokat, hogy bízzanak Isten ígéreteiben, amelyek az ökumenikus párbeszéd előmozdításának alapját jelentik.
Tovább...

magyarkurir.hu
Test és lélek együtt gyógyulhat a kaposvári Irgalmasság Házában - Interjú Varga László püspökkel

magyarkurir.hu
[2023-09-18 16:24:00]

A Szent Fausztina Irgalmasság Házával régi vágya vált valóra Varga László megyéspüspöknek. Korábbi szolgálati helye, a kaposvári Szent Imre-templom mellett lévő kollégiumépületben hamarosan számos szolgálat indul, melyek a sok nehézséggel küszködő, sebzett ember­ért szerveződtek. Erről kérdezte a főpásztort Lőrincz Sándor a Somogy megyei hírportálon szeptember 14-én közzétett interjúban.
Tovább...

magyarkurir.hu
A Líbiában túlélők után kutatók között van a magyar görögkatolikus mentőcsoport tagja is

magyarkurir.hu
[2023-09-18 15:39:00]

Afrika történetének legnagyobb természeti katasztrófája sújtja Líbiát: a múlt héten tomboló Daniel hurrikán szeptember 10-én éjszaka mosta el Derna városát. A Magyarországról a helyszínre érkezett speciális kutató-mentők között van a Legott Görögkatolikus Kutató-Mentőcsoport egyik tagja is - számolt be szeptember 17-én a Hajdúdorogi Főegyházmegye.
Tovább...

magyarkurir.hu
Püspöki szentmise a rönöki Szent Imre-templomban

magyarkurir.hu
[2023-09-18 14:58:00]

Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén, szeptember 14-én az osztrák-magyar határon található, 32 éve újraszentelt rönöki Szent Imre-templomban tartott püspöki szentmisére gyűltek össze a hívek. A templomot az eisenstadti és a Szombathelyi Egyházmegye újíttatta fel. A szentmisét Ägidius Zsifkovics, az eisenstadti egyházmegye megyéspüspöke és Székely János szombathelyi megyéspüspök celebrálta.
Tovább...

magyarkurir.hu
A tőről a tányérra - Több tonna zöldségadományt osztott ki a Máltai Szeretetszolgálat

magyarkurir.hu
[2023-09-18 14:17:00]

Több mint másfél tonna paradicsomot és két tonna kígyóuborkát ajánlott fel a Veresi Paradicsom Kft. a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül a nehéz helyzetű embereknek. Az adomány szeptember 7-8-án jutott el a rászorulókhoz. A szállításban ezúttal is a Waberer’s-Szemerey Logisztika (WSZL) nyújtott segítséget az MMSZ-nek.
Tovább...

magyarkurir.hu
Ferenc pápa Twitter-üzenete szeptember 18-án

magyarkurir.hu
[2023-09-18 13:55:00]

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.
Tovább...

bonumtv.hu
Szentmise a budapesti Egyetemi Kisboldogasszony-templom - Lovassy Attila

bonumtv.hu
[2023-09-18 13:34:37]

A Szentmise a budapesti Egyetemi Kisboldogasszony-templom – Lovassy Attila bejegyzés először KATOLIKUS.TV-én jelent meg.


Tovább...

magyarkurir.hu
Zuppi bíboros: Peking jelentős figyelmet szentelt a vatikáni békemissziónak

magyarkurir.hu
[2023-09-18 13:31:00]

Miután szeptember 15-én visszatért kínai látogatásáról, Matteo Zuppi bíboros, Ferenc pápa különleges megbízottja ismertette az ukrajnai béke keresésére irányuló küldetését, és azt mondta, hogy minden érintett félnek meg kell találnia a kulcsot az igazságos és biztonságos békéhez.
Tovább...

magyarkurir.hu
Kaposváron is megkezdődött az Ars Sacra Fesztivál

magyarkurir.hu
[2023-09-18 13:01:00]

Szeptember 17-én a kaposvári református templomban vette kezdetét a XVII. Ars Sacra Fesztivál kaposvári programsorozata. A megnyitón Varga László megyéspüspök is köszöntötte a megjelenteket.
Tovább...

magyarkurir.hu
Nem avítt áhítat, hanem a kulturális örökség része a Szent Vér bátai hagyománya

magyarkurir.hu
[2023-09-18 12:15:00]

Szeptember 16-án sok százan keltek útra gyalogosan a kora reggeli órákban Mohácsról, Bátaszékről és a Pécsi Egyházmegye további településeiről, hogy elvigyék személyes és közösségi reményeiket és kéréseiket a Szent Vér-ereklyét őrző kegyhelyre, ahol ünnepi szentmisét celebrált Bíró László nyugalmazott tábori püspök.
Tovább...

magyarkurir.hu
Nógrád megye díszpolgára lett Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök

magyarkurir.hu
[2023-09-18 11:47:00]

Elhivatott nógrádiakat díjaztak Nógrád megye ünnepén a régió egyik legsokszínűbb településén, Kazáron a szeptember 16-án 17. alkalommal megrendezett megyenapon. Az ünnepi közgyűlésen számos díjat adtak át.
Tovább...

magyarkurir.hu
Az evangélium legyőzi a megosztottságot - Ferenc pápa dél-koreai zarándokokat fogadott

magyarkurir.hu
[2023-09-18 11:29:00]

Kim Taegon Szent András (1821-1846), az első koreai katolikus vértanú pap égi születésnapján, szeptember 16-án ünnepélyes szertartás keretében helyezték el a szentet ábrázoló márványszobrot a Szent Péter-bazilika egyik külső falfülkéjében. Ferenc pápa a Vatikánban fogadta az ünnepségre érkezett dél-koreai zarándokokat.
Tovább...

magyarkurir.hu
Domonkos nagygyűlést tartottak Budatétényben

magyarkurir.hu
[2023-09-18 11:21:00]

Augusztus 28. és 30. között tartották a Domonkos Rend magyar tartományi vikariátusában élő domonkos testvérek éves találkozóját Budatétényben.
Tovább...

magyarkurir.hu
Elhunyt Berecz Miklós nyugalmazott templomigazgató

magyarkurir.hu
[2023-09-18 10:37:00]

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye a rokonok nevében is fájdalmas szívvel, de Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy Berecz Miklós nyugalmazott templomigazgató életének 79., áldozópapságának 56. évében 2023. szeptember 9-én elhunyt.
Tovább...

magyarkurir.hu
Keresztet állítottak adakozásból az edelényi templom udvarán

magyarkurir.hu
[2023-09-18 10:09:00]

Az edelényi templomot éppen negyven éve szentelték fel a Szent Kereszt felmagasztalása tiszteletére. A helyi közösség adományaiból készült el az a kereszt, amelyet szeptember 14-én a templom udvarán állítottak föl. A fakereszt talapzata kő, annak fedlapja pedig márvány.
Tovább...

magyarkurir.hu
Megállék a kanyargó Dunánál - Kirándulás az ausztriai Wachauban

magyarkurir.hu
[2023-09-18 09:24:00]

Páratlan panoráma tárul elénk, ha a nyári szabadságunk alatt vagy akár ősszel, a szüret idején elutazunk az ausztriai Wachauba. A "sógorok" szépséges hegyekkel övezett és kisebb, de annál szebb településekkel gyönyörködtető vidéke egy nap alatt is megjárható.
Tovább...

magyarkurir.hu
Ötödször szervezték meg a női vállalkozók jótékonysági estjét a szombathelyi püspökvár udvarán

magyarkurir.hu
[2023-09-18 08:48:00]

A szombathelyi székhelyű Női Vállalkozói Klub Egyesület immár ötödik alkalommal rendezte meg a White Party jótékonysági estet, melyre idén szeptember 3-án, vasárnap került sor Szombathelyen, a püspöki palota kertjében.
Tovább...

magyarkurir.hu
A Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatóinak zarándoklata Alsószentivánon

magyarkurir.hu
[2023-09-18 07:51:00]

Szeptember 13-án tartották a Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatóinak zarándoklatát Alsószentivánon, ahol mintegy hetven katekéta vett részt az ünnepi szentmisén, amelyet Kispál György csepel-csillagtelepi plébános mutatott be.
Tovább...

magyarkurir.hu
Lerakták az Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvoda alapkövét Máriapócson

magyarkurir.hu
[2023-09-18 07:01:00]

Alapkőletételt ünnepelt a Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában működő, máriapócsi Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvoda szeptember 6-án.
Tovább...

magyarkurir.hu
"Az Egyház zokogása Ruandában" - Antoine Kambanda bíboros, a béke embere

magyarkurir.hu
[2023-09-18 06:11:00]

Szeptember 22-én harmadik alkalommal szervez nagyszabású nemzetközi ökumenikus konferenciát a Pannonhalmi Főapátság. Az ebben az évben a béke kérdésének szentelt konferencia egyik főelőadója Antoine Kambanda ruandai bíboros, kigali érsek, a Ruandai Katolikus Püspöki Konferencia elnöke.
Tovább...

magyarkurir.hu
Útravaló - 2023. szeptember 18.

magyarkurir.hu
[2023-09-18 03:01:00]

Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Szeptemberben Sánta János, a Váci Egyházmegye papja ad útravalót.
Tovább...

bonumtv.hu
Mészáros Domonkos atya elmélkedése a hétfői evangéliumról

bonumtv.hu
[2023-09-17 22:20:48]

A Mészáros Domonkos atya elmélkedése a hétfői evangéliumról bejegyzés először KATOLIKUS.TV-én jelent meg.


Tovább...

magyarkurir.hu
Mai evangélium - 2023. szeptember 18.

magyarkurir.hu
[2023-09-17 22:01:00]

Hogy örömhírrel induljon minden nap... - Lk 7,1-10
Tovább...

bonumtv.hu
Angelus - Ferenc pápa Úrangyala imádsága

bonumtv.hu
[2023-09-17 21:47:28]

A Angelus – Ferenc pápa Úrangyala imádsága bejegyzés először KATOLIKUS.TV-én jelent meg.


Tovább...

magyarkurir.hu
Bartholomaiosz pátriárka hisz az emberben és a párbeszédben - Beszélgetés Nacsinák Gergellyel

magyarkurir.hu
[2023-09-17 18:55:00]

Őszentsége I. Bartholomaiosz konstantinápolyi egyetemes pátriárka 2023. szeptember 20-25. között a Pannonhalmi Főapátság meghívására hatnapos látogatásra érkezik Magyarországra. Ebből az alkalomból beszélgettünk Nacsinák Gergely András görög ortodox pappal.
Tovább...

bonumtv.hu
Szentmise a torontói Szent Erzsébet templomból - Forrai Tamás

bonumtv.hu
[2023-09-17 18:40:00]

A Szentmise a torontói Szent Erzsébet templomból - Forrai Tamás bejegyzés először KATOLIKUS.TV-én jelent meg.


Tovább...

magyarkurir.hu
Európai szintű ökumené Temesváron - Interjú Pál József Csaba megyéspüspökkel

magyarkurir.hu
[2023-09-17 18:02:00]

Temesvár Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban, és a városban november 16-18-án Együtt Európáért (Together for Europe) címmel nemzetközi rendezvényt tartanak - Pál József Csaba temesvári püspök e két téma apropóján nyilatkozott a Fokoláre mozgalom online magazinjának, az Új Városnak.
Tovább...

magyarkurir.hu
Ünnep Bodajkon - A Mindenkor Segítő Szűz Mária-kegyhely temploma basilica minor rangot kapott

magyarkurir.hu
[2023-09-17 17:12:00]

Erdő Péter bíborossal, Michael W. Banach apostoli nunciussal, Spányi Antal püspökkel ünnepelték szeptember 17-én Bodajkon a Mária-napi főbúcsúban a kegytemplom basilica minor rangra emelését, 75 évvel azután, hogy Mindszenty József beszédet mondott a kegyhelyen.
Tovább...

magyarkurir.hu
Fenntartóként is partnerként - Kerekasztal-beszélgetés a ferences oktatási intézmények jövőjéről

magyarkurir.hu
[2023-09-17 17:00:00]

Kerekasztal-beszélgetés keretein belül ismertette a következő év terveit, a provinciát érintő legfontosabb aktualitásokat - köztük a státusztörvény miatt bekövetkező változásokat is - a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány vezetősége a ferences pedagógiai napokon, amelyet augusztus 30-31-én tartottak Mátraverebély-Szentkúton.
Tovább...

magyarkurir.hu
Amikor Ég és Föld összeér - Szakrális kiállítás nyílt a Szent István-bazilika lovagtermében

magyarkurir.hu
[2023-09-17 16:30:00]

A Szent István-bazilika lovagtermében nyílt közös kiállítása szeptember 16-án a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom művészcsoportja, a t’ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely nyolc tagjának az Ars Sacra Fesztivál keretében. A tárlatot Martos Levente Balázs esztergom-budapesti segédpüspök nyitotta meg a résztvevőket bevonó, "t’ARSalgó" formában.
Tovább...

magyarkurir.hu
Egyházi épületek, templomok újulnak meg Kőszegen

magyarkurir.hu
[2023-09-17 16:00:00]

A Szombathelyi Egyházmegye és a Martinus újság is több alkalommal beszámolt már arról, hogy 6,1 milliárd forintos kormányzati támogatással egyházi épületek újulnak meg Kőszegen. 2023 őszének első napjaiban a Szombathelyi Egyházmegye honlapjának jóvoltából betekinthetünk az eddig elvégzett munkákba.
Tovább...

magyarkurir.hu
Ferenc pápa: A megbocsátás a gyűlölet által beszennyezett levegőt megtisztító oxigén!

magyarkurir.hu
[2023-09-17 15:00:00]

Szeptember 17-én a déli Úrangyala elimádkozásakor a Szentatya a megbocsátás lényegi fontosságáról elmélkedett a vasárnapi evangélium alapján. Kérte a jelenlévőket, hogy kísérjék imáikkal pénteki útján Marseille-be, hogy az ottani találkozó résztvevőinek sikerüljön előmozdítaniuk a béke, az együttműködés és az integráció útjait.
Tovább...

magyarkurir.hu
Társalkotók a békéért - Flach Antal Miskolcról, zeneszerzőkről és az Ars Sacráról

magyarkurir.hu
[2023-09-17 14:03:00]

Augusztus utolsó vasárnapján Hubay Jenő grandiózus Petőfi-szimfóniáját hallgatva a Budapesti Kongresszusi Központban eszembe jutottak Flach Antal szavai, akivel néhány nappal korábban beszélgettem az idei Ars Sacra talán legjelentősebb kezdeményezéséről, a Miskolcon hajtatott - szeptember 16. és 24. között zajló - "szent művészeti" fesztiválról...
Tovább...

magyarkurir.hu
Szent Kereszt felmagasztalásának búcsúja Kesztölc-Klastrompusztán

magyarkurir.hu
[2023-09-17 13:00:00]

Szeptember 10-én Kesztölc-Klastrompusztán, a Pálos Rend első templomának és kolostorának a Szent Kereszt felmagasztalása ünnepéhez kapcsolódó búcsúünnepén a templom romjainál ünnepi szabadtéri szentmisét mutatott be Puskás Antal pálos tartományfőnök, Magyar Pál kesztölci plébániai kormányzó és Kiss György csákánydoroszlói plébános koncelebrálásával.
Tovább...

magyarkurir.hu
Izgalmas felfedezések, titkok és talányok Bélapátfalván - Megújulóban a ciszterci apátsági templom

magyarkurir.hu
[2023-09-17 12:00:00]

2022. júniusában kezdődött el Magyarország egyik legkiemelkedőbb műemléke, a bélapátfalvi ciszterci apátsági templom felújítása. A templom restaurálási munkálatait kísérő régészeti ásatások során számos középkori sírhelyet is feltártak.
Tovább...

magyarkurir.hu
Újraindulásának 30. évfordulóját ünnepelte a Szent István Lovagrend

magyarkurir.hu
[2023-09-17 11:30:00]

A Szent István Lovagrend 2023. szeptember 16-án ünnepelte újraindulásának 30. évfordulóját a budapesti Szent István-bazilikában. A hálaadó szentmisét Martos Levente Balázs, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke mutatta be. Banga Viktória CSR személyes hangvételű beszámolóját olvashatják.
Tovább...

magyarkurir.hu
Mindszenty József veszprémi püspök kinevezési bullája - Érsekségi ékességek (90.)

magyarkurir.hu
[2023-09-17 11:00:00]

A Veszprémi Főegyházmegye kiemelt feladatának tekinti a hitből fakadó kultúra és a kulturális értékek gondozását, ezek méltó bemutatását, ezért Érsekségi ékességek címmel sorozatban ismerteti őket honlapján. Ezúttal Mindszenty József veszprémi püspök 1944. március 5-én kelt kinevezési bulláját ismerhetjük meg.
Tovább...

magyarkurir.hu
Életünk útjain velünk vagy mindig

magyarkurir.hu
[2023-09-17 10:00:00]

Gérecz Imre OSB liturgikus jegyzetét olvashatják.
Tovább...

magyarkurir.hu
Útravaló - 2023. szeptember 17., évközi 24. vasárnap

magyarkurir.hu
[2023-09-17 03:01:00]

Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Szeptemberben Sánta János, a Váci Egyházmegye papja ad útravalót.
Tovább...

bonumtv.hu
Kiss Ulrich jezsuita atya gondolatai a vasárnapi evangéliumról

bonumtv.hu
[2023-09-16 22:20:45]

A Kiss Ulrich jezsuita atya gondolatai a vasárnapi evangéliumról bejegyzés először KATOLIKUS.TV-én jelent meg.


Tovább...

magyarkurir.hu
Mai evangélium - 2023. szeptember 17. évközi 24. vasárnap

magyarkurir.hu
[2023-09-16 22:01:00]

Hogy örömhírrel induljon minden nap... - Mt 18,21-35
Tovább...

magyarkurir.hu
A HÉT VERSE - Weöres Sándor: A tündér

magyarkurir.hu
[2023-09-16 18:30:00]

A magyar rétek és erdők tündérének nevét Weöres Sándor árulta el nekünk életre szólóan: Bóbita. Nem tesz semmi mást ez a tündér, mint amit bármely gyerek: táncol, játszik, épít, s ha álmos, elpihen. És mégis, minden tettével egy szempillantás alatt a képzelet birodalmába röpít. Ha felnőtt fejjel is van merszünk követni, megelevenedhet sok gyerekkori ősz, sok emlék, sok játék, sok öröm.
Tovább...

magyarkurir.hu
Madách nyomában Balassagyarmaton és Csesztvén

magyarkurir.hu
[2023-09-16 17:55:00]

Idén megemlékezünk arról, hogy kétszáz évvel ezelőtt született Alsósztregován Madách Imre költő, drámaíró, Az ember tragédiája című emberiségdráma világirodalmi rangú alkotója. Egy hűvös, esős augusztusi hétfőn életének két fontos helyszínére, Balassagyarmatra és Csesztvére utaztunk.
Tovább...

magyarkurir.hu
A Chemin Neuf Közösség idén is megszervezte a házaspároknak szóló Kána hetet

magyarkurir.hu
[2023-09-16 17:00:00]

A Chemin Neuf Közösség immár 25. alkalommal rendezte meg a házaspároknak szóló Kána hetet Magyarországon. A 2023 júliusában, Bodrogolasziban töltött egy héten több mint négyszázan vettek részt: 57 házaspár és gyermekeik, valamint a hét gördülékeny lebonyolítását intéző szervezők, segítők, a hét szolgáló csapata.
Tovább...

magyarkurir.hu
Udvardy György érsekkel járták végig a hívek a keresztutat a hévízi kálváriánál

magyarkurir.hu
[2023-09-16 16:02:00]

Szeptember 13-án, egy évvel a felszentelése után ismét Udvardy György veszprémi érsek vezetésével járhatták végig az egregyi keresztutat Hévíz és a térség hívei. Ezúttal több százan imádkoztak együtt Krisztus szenvedésének kőbe vésett stációi előtt.
Tovább...

magyarkurir.hu
Hogyan vigyük közelebb a gyermekünket Istenhez?

magyarkurir.hu
[2023-09-16 15:00:00]

Visszatérő és igen fontos kérdés a hitgyakorló és a vallás felé nyitni szándékozó családok életében egyaránt, hogyan éljék meg otthon a vallást a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően. A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom Bízd Rá Magad szolgálatának honlapja a témakör legfontosabb gyakorlati tudnivalóiról ad tájékoztatás és színes ötlettárat.
Tovább...

magyarkurir.hu
Irgalmas Istenünk jóságát éneklem!

magyarkurir.hu
[2023-09-16 14:00:00]

Évközi 24. vasárnap - Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 18,21-35)
Tovább...

magyarkurir.hu
Művészettel Istenhez

magyarkurir.hu
[2023-09-16 13:00:00]

Az Ecclesia Szövetkezet által kiadott, Legeza László által szerkesztett, rengeteg színes fényképpel díszített kötetben művészek és a művészettel foglalkozó szakemberek vallanak keresztény hitükről, művészet és hit szerves kapcsolatáról.
Tovább...

magyarkurir.hu
Hitben, tudásban megerősített pedagógusokat képez a Pázmány Péter Katolikus Egyetem

magyarkurir.hu
[2023-09-16 12:03:00]

Új időszámítás kezdődött a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) pedagógusképzésében: az idei évben a korábbiakhoz képest a többszörösére emelkedett a Vitéz János Tanárképző Központ budapesti és esztergomi tanszékének tanár-, óvó- és tanítóképzéseire jelentkezők, illetve a felvettek száma.
Tovább...

magyarkurir.hu
Zenés imaestre hív a MAGnificat Együttes Földi-Kovács Andreával

magyarkurir.hu
[2023-09-16 11:30:00]

Két év után újra a belvárosi Egyetemi templomban szervez zenés imaestet a MAGnificat Együttes. Az imaest, amelynek megvalósulását ez évben is az Ars Sacra Fesztivál teszi lehetővé, ezúttal szeptember 17-én, 20 órakor kezdődik, és Földi-Kovács Andrea újságíró, a HírTV korábbi műsorvezetője, jelenleg pedig az Axióma főszerkesztője tesz tanúságot.
Tovább...

magyarkurir.hu
"Víz, víz, tiszta víz" - A Veszprémi Főegyházmegye pályázatot hirdet

magyarkurir.hu
[2023-09-16 11:00:00]

A Veszprémi Főegyházmegye alkotói pályázatot hirdet vízzel kapcsolatos játékok készítésére a fenntartása alatt működő óvodák gyermekei számára. Céljuk, hogy a játékok az óvodáskorú gyermekek vízzel való kapcsolatának fejlődését szolgálják. Az alkotások óvodában való leadási határideje: szeptember 22.
Tovább...

magyarkurir.hu
Nyolcadszor szervez véradást a Szent István Rádió és Televízió Egerben

magyarkurir.hu
[2023-09-16 10:00:00]

"Tégy jót!" mottóval szervez véradást évről évre ősz elején a Szent István Rádió és Televízió. Idén szeptember 18-án, hétfőn 14 órától 18 óráig várják az önkéntes véradókat az egri érseki palotában.
Tovább...

bonumtv.hu
Khirer Imre atya elmélkedése a szombati evangéliumról

bonumtv.hu
[2023-09-15 22:20:28]

A Khirer Imre atya elmélkedése a szombati evangéliumról bejegyzés először KATOLIKUS.TV-én jelent meg.


Tovább...

bonumtv.hu
Igehirdető - Ábrahám Béla szalézi szerzetes

bonumtv.hu
[2023-09-15 19:30:31]

A Igehirdető – Ábrahám Béla szalézi szerzetes bejegyzés először KATOLIKUS.TV-én jelent meg.


Tovább...

bonumtv.hu
Ars Sacra Fesztivál megnyitó ünnepsége a Magyar Nemzeti Múzeumból

bonumtv.hu
[2023-09-15 17:48:03]

A Ars Sacra Fesztivál megnyitó ünnepsége a Magyar Nemzeti Múzeumból bejegyzés először KATOLIKUS.TV-én jelent meg.


Tovább...

bonumtv.hu
Bartha Angéla testvér buzdítása a pénteki evangélium alapján

bonumtv.hu
[2023-09-14 22:20:44]

A Bartha Angéla testvér buzdítása a pénteki evangélium alapján bejegyzés először KATOLIKUS.TV-én jelent meg.


Tovább...

bonumtv.hu
Szentmise a Sziklatemplomból - Schall Tamás

bonumtv.hu
[2023-09-14 08:07:01]

A Szentmise a Sziklatemplomból - Schall Tamás bejegyzés először KATOLIKUS.TV-én jelent meg.


Tovább...

bonumtv.hu
Hulitka Róbert atya elmélkedése a csütörtöki evangéliumról

bonumtv.hu
[2023-09-13 22:20:06]

A Hulitka Róbert atya elmélkedése a csütörtöki evangéliumról bejegyzés először KATOLIKUS.TV-én jelent meg.


Tovább...

bonumtv.hu
A felújított Nagyboldogasszony-székesegyház újraszentelése Győrből - Veres András

bonumtv.hu
[2023-09-13 15:30:49]

A A felújított Nagyboldogasszony-székesegyház újraszentelése Győrből – Veres András bejegyzés először KATOLIKUS.TV-én jelent meg.


Tovább...

bonumtv.hu
Audiencia - Ferenc pápa tanítása

bonumtv.hu
[2023-09-13 15:29:09]

A Audiencia - Ferenc pápa tanítása bejegyzés először KATOLIKUS.TV-én jelent meg.


Tovább...

bonumtv.hu
Építsd az egyházat - Angelica anya heti videóüzenete

bonumtv.hu
[2023-09-13 15:16:38]

A Építsd az egyházat – Angelica anya heti videóüzenete bejegyzés először KATOLIKUS.TV-én jelent meg.


Tovább...

Keresztény élet
Közel 700 sátrat önkéntesek az idei Sziget Fesztivál után

Keresztény élet
[2023-08-21 10:05:59]

224 önkéntes közel 700, a fesztiválozók által hátrahagyott és jótékony célra felajánlott sátrat gyűjtött össze az idei Sziget zárása után. A Magyar...
Tovább...